Кадър: Фейсбук, Михаил ХодорковскиРуският предприемач противник на Владимир Путин - Михаил

...
Кадър: Фейсбук, Михаил ХодорковскиРуският предприемач противник на Владимир Путин - Михаил
Коментари Харесай

Ходорковски: Руските пенсионери живеят средно с 6,5 долара на ден. Инфлацията е 14 % за миналата година

Кадър: Facebook, Михаил Ходорковски

Руският бизнесмен противник на Владимир Путин - Михаил Ходорковски, приказва във видео във своя фейсбук профил по отношение на съветските пенсионери и това, че страната ги ограбва посредством разнообразни индексации и фондове в последните години.

" Възможно ли е да се живее с съветска пенсия? Ако сте военачалник от ФСБ или министър - да. Но в случай че си елементарен съветски пенсионер, към този момент е доста по-трудно.

Към първи януари междинната пенсия е 15 хиляди рубли, това е 200 $ на месец или 6,5 $ дневно. 

По-възрастните хора сами би трябвало да печелят пари. Как би трябвало страната да се отнася с тях в такава обстановка?

Работещите пенсионери си правят работата за страната и цялостен живот се отделят оп 22 % от заплатите им за пенсиите. Какво става на процедура обаче? По принцип крадат от парите им, които те са си изработили цялостен живот с тежък труд.

Парите от фонда за обществени помощи изтичат. За последните пет години пенсиите на хората са намаляли двойно спрямо оповестеното, което би трябвало да взимат с покачването. Инфлацията през 2020 година, да вземем за пример, е била 5 %, съгласно данните на държавното управление, само че действително е 14 %. Вместо от страната да му благодарят, че цялостен живот е давал по 22 %, те му понижават пенсията.

През 2016 година в Русия е имало над 15 милиона работещи пенсионери, а през 2021 година те са по-малко от 9 милиона. За пет години властта е окрала от пенсионерите общо 170 000 рубли на човек. Това са доста пари за един пенсионер. Той ги е работил с тежък труд ", споделя във видеото Ходорковски.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР